روش های صحیح ضدعفونی میوه و سبزیجات

 

روش های صحیح ضدعفونی میوه و سبزیجات:

 

 

سبزیجات و میوه‌ها راه درازی را طی می‌کنند تا به دست ما برسند، از این رو در معرض، سموم شیمیایی، خاک، آلودگی محیط و حتی انواع ویروس‌ها و باکتری‌هایی که سبب بیماری‌ می‌شود قرار می‌گیرند.

از آنجا که میوه و سبزیجات از مهم‌ترین مواد خوراکی ما هستند ضدعفونی کردنشان با وجود باکتری‌ها و ویروس‌هایی چون ویروس کرونا بسیار مهم است.

به دلیل اینکه میوه و سبزیجات اغلب به صورت خام مصرف می‌شوند مراحل سالم سازی آن‌ها بسیار مهم است،

از طرفی اگر این کار به درستی انجام نشود این موادغذایی ارزشمند تبدیل به مواد پرخطر برای بدن و سلامتی ما خواهند شد.

استفاده از انواع سبزیجات و میوه‌ها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

 

مقدار زیادی از ویتامین‌های مورد نیاز بدن از طریق میوه و سبزیجات تامین می‌شود ولی نکته مهم قبل از مصرف، ضدعفونی کردن سبزیحات و صیفی‌جات و شستن صحیح میوه است.

 

این روزها نیز به دلیل شیوع گسترده کرونا در جهان استفاده نحوه شستن میوه و ضدعفونی کردن و گندزدایی سبزیجات بیش از گذشته به آن توجه می‌شود.

البته شستن میوه و سبزجات و ضدعفونی کردن آنها و گندزدایی و میکروب زدایی سبزیجات برای فصل و زمان خاصی نیست و باید همیشه توجه کرد چون عامل انتقال بسیاری از بیماری‌‌ها است.

 

مواد غذایی مانند میوه ها و سبزیجات تازه از بسیاری جهات می توانند آلوده شوند، اما دانستن تنها چند مرحله ساده می تواند از شما و خانواده تان در برابر بیماری های غذایی محافظت کند.

 

بر اساس گزارش FDA، نزدیک به ۴۸ میلیون نفر سالانه به دلیل مواد غذایی آلوده به میکروب های مضر، بیمار می شوند.

 

بیماری های زیادی از راه غذا منتقل می شوند.

مواد مضر در آب و خاک موجب آلودگی میوه ها و سبزیجات می شود.

بارها روش های مختلف برای ضدعفونی میوه و سبزیجات را شنیدیم. نکته مهم این است که روشی را انتخاب کنیم که سلامتی ما را به خطر نیندازد.

پس علاوه بر راحتی و سهولت آن، باید به عوارض جانبی روش های ضدعفونی میوه و سبزیجات هم توجه کرد. در این صورت می توان مطمئن ترین و کم ضرر ترین روش را برگزید.

اگر شک دارید که روش خودتان تا چه اندازه درست است و دنبال روش راحت و صحیح هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

هنگام خرید به این نکته توجه کنید که میوه های ترک خورده نخرید و سبزیجات هم تازه باشند.

 

 

مراحل شستن و ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه‌ها:

 

 چند نکته کلی برای ضدعفونی میوه ها و سبزیجات:


• اول دستان خود را به مدت ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید.


• قسمت های آسیب دیده یا کبود میوه ها و سبزیجات را برش دهید و دور بیندازید.


• قبل از اینکه میوه ها را پوست بگیرید، آن ها را بشویید. بنابراین آلودگی و باکتری از چاقو به میوه یا سبزیجات منتقل نمی شود.


• به خوبی میوه ها و سبزیجات را زیر آب بگیرید .


• می توان از برس سبزیجات برای شستن محصولاتی مانند خربزه و خیار استفاده کرد.


• با یک پارچه تمیز یا دستمال کاغذی میوه ها و سبزیجات را برای کاهش بیشتر باکتری های موجود، خشک کنید.


• قسمت های بیرونی سبزیجاتی مانند کلم یا کاهو را جدا کنید.

 

آیا شستشو با آب برای تمیز شدن سبزیجات به‌تنهایی کافی است؟

 

وزارت بهداشت خیلی از کشورها به شهروندان‌شان توصیه می‌کنند سبزیجات را فقط با مقداری آب بشویند و بعد با خیال راحت مصرف کنند.

 

ولی آیا در ایران نیز ما می‌توانیم از این نسخه‌ی پیچیده شده‌ برای خارجی‌ها استفاده کنیم؟

جواب این سوال یک نه سفت و محکم است.

 

ماجرای کشت سبزی در ایران کمی متفاوت است.

بعضی از سبزیجات در ایران با فاضلاب آبیاری می‌شوند.

ازطرفی برخی کشاورزان کود انسانی پای محصولات‌شان می‌ریزند و تمام این‌ها باعث به‌وجود آمدن آلودگی‌هایی روی سطوح سبزیجات می‌شوند.

 

پاک کردن قبل از ضدعفونی کردن سبزیجات:

 

قبل از ضدعفونی کردن سبزیجات باید سبزی‌ها پاک شوند. برگ‌های زرد و گندیده شده را جدا کنید، چوب و گل و لای را از سبزیجان جدا کنید. روی سبزیجان پاک شده آب بگیرید و تا گل  و لای سطحی از روی آنها پاک شود و بعد به سراغ مرحله دوم ضدعفونی کردن سبزیجات برویم.

 

باحوصله و دقت میوه ها و سبزیجات را بشویید:

 
فراموش نکنید که دقیق و باحوصله میوه و سبزی را بشویید.

 

تکنیک شست و شو هم مهم است.

اگر کاهو، کلم یا سبزیجات دارای برگ را ضدعفونی می کنید، قبل از ضدعفونی کردن، لایه خارجی این مدل سبزی ها را بردارید.

برگ های آسیب دیده که محل تجمع باکتری است را سریع دور بیندازید.

برای محصولاتی مانند سیب، سیب زمینی، هویج از یک برس استفاده کنید.

برای میوه های نرم تر هم صرفا با دستان خود آن را به آرامی زیر آب بشویید.

 

انگل زدایی :

 

 

این مرحله، مهم‌ترین قسمت شستشوی سبزیجات است و باید به بهترین شکل انجام شود.

برای انگل‌زدایی سبزیجات به‌هیچ وجه نمی‌توان روی کمک نمک حساب کرد و باید از مواد ضدعفونی کننده مخصوص میوه و سبزی استفاده شود.

برای انگل‌زدایی سبزیجات، یک کاسه را از آب پر کنید و سبزی‌ها را داخل کاسه بریزید. به‌ازای هر لیتر آب حدودا ۲ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی اضافه کنید.

حالا بهتر است کمی سبزی‌ها را جابه‌جا کنید تا آب داخل کاسه کف کند.

اجازه بدهید سبزی‌ها حدود ۵ دقیقه در این محلول باقی بمانند تا انگل‌ها، تخم و کیست‌شان و… جدا شوند و به سطح آب بیایند.

حالا آب روی کاسه را به‌آرامی دور بریزید و سبزی‌ها را حسابی آبکشی کنید.

 

 استفاده از جوش شیرین برای ضدعفونی میوه ها و سبزیجات:

 

اگر می خواهید خیالتان راحت شود، از جوش شیرین استفاده کنید.

 

اگر شستن میوه و سبزی با آب سرد به نظرتان کافی نیست، جوش شیرین به شما کمک زیادی می کند.

مطالعات اخیر نشان می دهند که خیساندن میوه و سبزی در جوش شیرین موثرترین روش برای از بین بردن بقایای سموم دفع آفات از میوه هایی مانند سیب است.

برای استفاده از جوش شیرین، سینک آشپزخانه خود را تمیز کنید.

سپس آن را با آب سرد پر کنید. بعد، جوش شیرین را اضافه کنید.

حدود یک قاشق چای خوری کافی است. میوه ها و سبزیجات خود را به این حمام جوش شیرین اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه خیس بخورد. سپس با استفاده از برس، سبزیجات و میوه هایی که پوست سخت تری دارند، برس بکشید.

قبل از خوردن، حتما کامل آن ها را خشک کنید.

  البته در استفاده از جوش شیرین گفته میشود به راحتی در بافت های نرم نفوذ می کند و مواد و خواص مغذی را کاهش می دهد،

  بنابراین ترجیح، استفاده از  آب نمک و سرکه و نیز ضدعفونی کننده های مخصوص میوه و سبزی میباشد.

 

شست و شو با آب نمک و سرکه:

 

 

 

سرکه و نمک در مرحله‌ی میکروب زدایی می‌توانند حسابی موثر باشند.

سرکه خاصیت ضدعفونی کنندگی بالایی دارد و خیلی از باکتری‌ها و حتی بعضی ویروس‌ها را از بین می‌برد.

سرکه به ساختار سلولی میکروب‌ها و ویروس‌ها حمله می‌کند، پروتئین‌هایشان را تغییر می‌دهد و چربی سطح‌شان را درخودش حل می‌کند.

نمک هم کمک می‌کند تا سموم و آفت‌کش‌ها از سطح سبزیجات خارج شوند و ازبین بروند.

شما می‌توانید بعد از مرحله‌ی انگل‌زدایی، دو قاشق نمک یا سرکه را در یک کاسه آب حل کنید، سبزی‌ها را داخلش بریزید و بگذارید نیم ساعت خیس بخورند و سپس آبکشی کنید.

 

 آخرین قدم آبکشی دقیق سبزی‌ها است:

 
حالا سبزی‌ها را بادقت آبکشی کنید و بابت از بین رفتن تمام انگل و باکتری‌ها آسوده خاطر باشید.

 

 آیا استفاده از مایع ظرفشویی برای شستن سبزیجات باعث سرطان می‌شود؟

 

این هم یک شایعه‌ی بی‌اساس دیگر است.

تابه امروز تحقیق و بررسی علمی‌ای چنین چیزی را ثابت نکرده است و هم‌چنان استفاده از مایع ظرفشویی یکی از بهترین روش ضدعفونی سبزی خوردن و سایر سبزیجات است.

فقط حواس‌تان باشد برای شستن سبزی از مقدار خیلی زیاد مایع ظرفشویی استفاده نکنید و پس از شستشو نیز سبزی‌ها را حسابی آب بکشید.

 

 آیا شستن سبزیجات با وایتکس درست است؟

حکایت شستن سبزیجات با وایتکس یا الکل اشتباه است.

خیلی‌ها مخصوصا در این روزهای شیوع بیماری کرونا فکر می‌کنند شستن سبزیجات با وایتکس باعث ضدعفونی بهتر می‌شود.



وایتکس می‌تواند به بافت سبزیجات و میوه‌ها وارد شود و درصورت مصرف، بیماری‌های شدید گوارشی و حتی تنفسی ایجاد کند

پس بهتر است فکر وایتکس را از سرتان بیرون کنید و اطرافیان‌تان را هم نسبت به این موضوع آگاه کنید.

 

 

 

 

 هوشمندانه عمل کنید، استرس نداشته باشید:

در آخر به این نکته مهم اشاره کنیم که طبق توصیه متخصصان بهداشت، وسواس زیادی برای ضدعفونی میوه ها و سبزیجات به خرج ندهیم.

بهتر است دستورالعمل های تاییدشده را دنبال کنیم.

 

اگر بخواهیم به شدت در مورد تک تک مواد غذایی که وارد خانه می شود، دغدغه زیادی داشته باشیم، کار را برای خود سخت کرده ایم.

 

برای ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات همین نکات توصیه شده و مطمئن از سوی متخصصان بهداشت را رعایت کنید، کافی است.

 

پیج ما را در اینستاگرام و تلگرام فالوکنید

darouapp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



محصولات مرتبط


ارسال نظر


  • captcha

تمام حقوق قانونی فروشگاه متعلق به داروخانه دکتر شیخی می باشد و حق هر گونه کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است .